MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Afgan Ticaret Ataşesi, Başkan Kızıltan’a ülkesinin yatırım olanaklarını anlattı 05.11.2020 tarihinde yayınlandı

Afganistan Ticaret Ataşesi Asadullah Azadani, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’a düzenlenen online toplantıda ülkesinin yatırım fırsatlarını anlattı. Enerji sektörü, madencilik ve yaş meyve sebzede işbirliğinin artırılabileceğini kaydeden Azadani, bu sektörlerde Mersinli yatırımcılara önemli fırsatlar sunabileceklerini bildirdi. Ticaretin karşılıklı geliştirilmesi adına önümüzdeki süreçte temaslar özel sektör temsilcileri arasında online düzenlenecek B2B toplantılarla devam edecek. 


Afgan Ticaret Ataşesi, Başkan Kızıltan’a ülkesinin yatırım olanaklarını anlattı

Afganistan Ticaret Ataşesi Asadullah Azadani, zoom üzerinden düzenlenen online toplantıda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile bir araya geldi. Afganistan Ticaret Ataşe Yardımcısı Ghulam Rabbani Mansoori’nin de katıldığı toplantıda Mersin ile Afganistan arasındaki ticareti artırmanın yolları arandı. Ülkesinin ekonomik yapısı hakkında bilgi veren Azadani, iki ülkenin ilişkilerinin çok eskilere dayanmasına rağmen ticaretinin istenilen seviyelerde olmadığına dikkat çekti. Ticareti artırmaktaki kararlılığını vurgulayan Azadani sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Türkiye ile Afganistan arasında bir hava koridoru kuruldu ve düzenli ulaşım sağlanıyor. Firmalarımız Mersinli özel sektör temsilcileriyle çalışmak istiyor. Ülkemiz zengin doğal kaynaklara sahip. Ayrıca ciddi anlamda enerji üretimimiz var. Ama bunu çok da fazla dışarı ihraç edemiyoruz. Bu nedenle gerek enerji alanındaki yatırımlara gerekse uygun maliyetli enerji imkanı nedeniyle diğer yatırımlar için bölgemiz bakir bir alan olarak nitelenebilir. Özellikle güneş ve rüzgar enerjisi anlamında ciddi bir potansiyelimiz var. Zengin maden yataklarına sahibiz. Özel şirketlerimiz bu anlamda birçok işbirliğine açık. Ayrıca kuru ve taze meyvede iyiyiz. Türkiye’ye ihracatımız da var. Özellikle kuru meyvede çok kaliteli ürünlerimizi oldukça uygun fiyata veriyoruz. Bu alanlar işbirliğine açık olduğumuz alanlar.”  

Kızıltan: “Biz ticareti karşılıklı geliştirmeden yanayız”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan da iki ülke arasındaki kardeşliğe dikkat çekerek sözlerine başladı. Her türlü işbirliğine, ticareti geliştirmek adına atılacak her türlü adıma sıcak baktıklarını vurgulayan Kızıltan, “Bizler ülkenize almak için gelmeyiz. Karşılıklı ticaretimizi artırıp her iki tarafın da kazanması bizim önceliğimiz. Bu nedenle özel sektör temsilcilerimizi B2B toplantılarda buluşturup önümüzdeki süreçte işbirliklerini artırmalarına destek olabiliriz” dedi. 
Türkiye’nin özellikle Mersin’in yaş meyve sebzede çok iddialı olduğunu, kaliteli ürünleri bulunduğunu belirten Kızıltan, yapılacak güç birlikleriyle daha geniş alanlara ulaşmanın mümkün olabileceğine dikkat çekti. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER