8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği 07.03.2015 tarihinde yayınlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Forum Alışveriş Merkezi’nde Gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Forum AVM tarafından düzenlenen etkinlikte birçok sivil toplum kuruluşu stant açarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında yapılan kutlamalara destek verdi.

Etkinliklerin açılışında Mersin Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu bir konuşma yaptı. Kadına karşı şiddete hep birlikte dur denmesi gerektiğini belirten Lokmanoğlu şunları söyledi: “Toplumumuzda kanayan bir yara olan kadına karşı şiddete hep birlikte dur demeliyiz. Toplumun ön yargılarından sıyrılarak, verilen cinsiyet rolleri sorgulayarak şiddetin önüne geçebiliriz. Güvenli ortamların kolluk kuvvetleri ile ya da izole yaşam şekilleri ile sağlanamadığını gördük. Gelişmiş toplumları incelediğimizde toplumsal eşitlik kavramının yerleştiğini, birlikte yaşamanın doğal bir şekilde geliştiğini görebiliyoruz. Her şey Mersin için diyoruz. Mersin halkı olarak lütfen sesimize kulak verin, projelerimize destek olun.

Tüm destekçilerimize ve bizimle olan konuklarımıza teşekkür ediyorum.”

Konuşma sonrasında şiddet sonucu ölen kadınlar için saygı duruşu yapıldı.