MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

30 Ağustos takvimde bir tarih değil, bir ruhtur... 29.08.2016 tarihinde yayınlandı

1922 yılında, 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi sadece tarihimizin en önemli başarılarından birisi değil, aynı zamanda milletimizin sonsuza doğru yürüyüşünde bir başlangıç noktası niteliğindedir. Büyük zaferin 94. yılında, 30 Ağustos, ülke topraklarının, işgal kuvvetlerine bırakılmayacağının açık bir ifadesidir. Bu büyük destana, birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışarak, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve değerlerinden aldığımız güçle uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdürerek ve ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi yaparak bu vatanı bize armağan edenlere lâyık olacağız. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.


30 Ağustos takvimde bir tarih değil, bir ruhtur...

30 Ağustos zaferinin değeri ve yarattığı duygu aslında sadece bir döneme ve bir zamana ait değildir. Milletimizin binlerce yılık tarihinde birçok kez kırılmanın, yok edilmenin ve ihanetin eşiğine geldiği dönemler olmuştur. Benzer bir ihaneti, milletimizi yok etme, parya yapma çabasını 15 Temmuz akşamı yaşadık. Ancak bu hain odakların unuttukları bir şey vardı; o da büyük Türk milleti… 30 Ağustos’u yaşayan, yokluğun ortasında Kurtuluş savaşını veren bir milletin torunlarını hesaba katamadılar. Bu anlamda 15 Temmuz ruhu bizce 30 Ağustos ruhudur. Ve bu ruh, bu şuur oldukça bu ülke asla bir daha 15 Temmuzlar yaşamayacaktır.
30 Ağustos ruhu yaşadıkça bu milleti esir yapmaya, bölmeye ve yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu anlamda sadece takvim üzerinde bir tarih olarak değil, bir milletin var oluş ruhu ve kararlılığının adı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşku ile kutlayalım, minnetle kutlayalım.
Bu vesile ile tekrar bu güzel yurdu ve özgürce yaşadığımız Cumhuriyeti bize armağan eden atalarımızı, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bize bir 30 Ağustos ruhu daha yaşatan ve milletin talihini değiştiren ve aynı mücadelenin devamı olarak gördüğümüz 15 Temmuz şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm Mersinlilerin ve Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.

Şerafettin AŞUT
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası
Yönetim Kurulu Başkanı

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER