MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Mersin Cennet Cehennem

MTSO 2019 yılı Faaliyet Raporu Yayınlandı

Önsöz

2019 yılında Odamızın 134’üncü kuruluş yılını kutladık. MTSO ailesinin gönüllüleri olarak bir buçuk asra yaklaşan bu köklü tarih bizlere daha büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Odamız; Meclisi, Yönetim Kurulu, Meslek Komiteleri ve uzman çalışanlarıyla, sahip olduğumuz ve geliştirdiğimiz misyon ve vizyonumuzla görev ve sorumluluklarına 2019 yılında da etkin şekilde devam etmiştir. Her zaman olduğu gibi siyaset üstü duruşla, iş dünyasını ayrışmalardan uzak tutan MTSO, üstlendiği misyonu ve gerçekleştirdiği çalışmalarıyla her zaman öncü ve başarılı bir Oda olmaya devam edecektir. Tüm eğitimlerimiz, ürettiğimiz tüm projelerimiz, konferans veya etkinliklerimiz öncelikte tabanımızın sesi olan Meslek Komitelerimizde, sonrasında Meclisimizde ve Yönetim Kurulumuzda dile getirilen, konuşulan ve ihtiyaca göre karar bağlanan temel konular olmuştur. Yani, iş dünyasının talebi neyse önceliğimiz o olmuştur ve olmaya devam edecektir. Üyelerimize verdiğimiz hizmetleri daha kaliteli hale getirmek, üyelerimizin memnuniyeti odak noktamız olarak devem edecektir.

2020 yılı ülke ve bölge olarak yaşadığımız sorunlara rağmen bizler için bir umut yılı olacaktır. Mersin özelinde sektörlerimizi güçlendirmek başlıca hedefimiz olacaktır. Elbette bunun en temel payandası sektörlerin önünü açacak büyük kamu alt yapılarının veya yerel yönetimlerin yapacağı alt yapı yatırımlarının tamamlanması olacaktır. Üyelerimiz adına etkin lobi çalışmalarıyla MTSO olarak bu yatırımların takipçisi olacağız. Öte yandan iş dünyası olarak kendimize, yani firmalarımıza düşen görevler var ki, eğitimlerle bu eksiklerimizi tamamlayacağız. Bu süreçte MTSO olarak 2020 yılında en çok önem vereceğimiz konulardan birisi de Bölgesel kalkınma olacaktır. Çukurova başta olmak üzere, Doğu Akdeniz Ekonomi Bölgesi çalışmamız devam edecektir. Bölgemizin gücünü etkin bir iş birliği modeli ile ortaya çıkartma çabamız devam edecektir.

MTSO olarak Odamızı sadece kentin ekonomi ile ilgili faaliyetleri ile sınırlamıyoruz. Mersin’in kalkınmasına bütüncül bakıyoruz. Bu anlamda Mersin’e değer katacak, kent ekonomisi başta olmak üzere, ketimizin kültür, sanat, spor, eğitim, sağlık, sosyal yaşam kalitesini arttıracak projelere de destek veriyoruz. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki dönemlerde de başarıya ulaşmamızda çalışanlarımızın, Üyelerimizin, Meslek Komitelerimizin, Oda Meclisimizin ve Yönetim Kurulumuzun destek ve katkıları gerçek gücümüz ve dayanağımız olacaktır. 2020 yılında da MTSO Türkiye’nin en saygın, en etkin, kentine ve ülkesine en çok katkı sunan Odaların başında gelecektir.

Saygılarımla

Ayhan KIZILTAN