Ufuk2020 KOBİ'lerde İnovasyon Çağrıları Hakkında Bilgi 07.11.2018 tarihinde yayınlandı

Ufuk2020 KOBİ'lerde İnovasyon Çağrıları Hakkında Bilgi

KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Diaresi Başkanlığı'ndan alınan bir yazıda; Avrupa'nın bilim, teknoloji ve inovasyon politikalarının ve uygulama araçlarının uyumlaştırılması ve araştırma & teknoloji geliştirme kapasitesini güçlendirmek amacıyla özel bir fonlama sistemi ile yürütülen Çerçeve Programların sekizincisi olan Ufuk2020 Programı'nın (Horizon 2020) 2014-2020 yılları arasında yaklaşık 80 milyar avro bütçe ile yürütüldüğü, Ufuk2020 Programı kapsamında bireysel araştırmaların yanı sıra enerji, sağlık, ulaşım, gıda, çevre, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi alanlarda uluslararası iş birliğine dayanan araştırma ve inovasyon faaliyetlerin desteklendiği ve Ufuk 2020 Programı'ndan; üniversiteler, araştırma kuyruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör kuruluşları ve diğer kuruluşların (STK, birlik, dernek vb.) faydalanabildiği belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca, TUBİTAK tarafından hazırlanan Ufuk2020 "KOBİ'lerde İnovasyon Programı" kapsamında proje teklif çağrılarına ilişkin bilgi notu paylaşılmaktadır.

İlgili bilgi notuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Üyelerimize duyurulur.