Türkiye-Kosova Serbest Ticaret Anlaşması Fırsatları 20.02.2020 tarihinde yayınlandı

Türkiye-Kosova Serbest Ticaret Anlaşması Fırsatları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)'nden alınan bir yazıda; Türkiye ve Kosova arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın, 14 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe girdiği belirtilmektedir. Kosova Ticaret Odası ve Birliğimiz arasında gerçekleştirilen temaslarda, ilki Türkiye'de, ikincisi Kosova'da olmak üzere Serbest Ticaret Anlaşmasının getirdiği fırsatlar üzerine toplantı düzenlenmesinin kararlaştırıldığı ifade edilmektedir.

Bahse konu toplantıların ilkinin, 19 Şubat 2020 tarihinde, TOBB ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirileceği belirtilmektedir. Toplantı kapsamında, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kosova Ticaret Odası Başkanı Berat Rukiqi'nin açılış konuşmalarının akabinde, Ticaret Bakanlığı temsilcisinin "Türkiye Kosova Serbest Ticaret Anlaşması" üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirmesinin öngörüldüğü ifade edilmektedir. Toplantı kapsamında ayrıca, Türk ve Kosova özel sektör temsilcilerinin bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirmelerinin planlandığı belirtilmektedir. Katılmak isteyenlerin "kosova.tobb.org.tr" adresinden kayıt yaptırması gerektiği ifade edilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.