Seyhan: “Orman emvali satışlarında teminat mektubu faiz oranı %9.6’ya düştü 11.11.2019 tarihinde yayınlandı

Ağaç ve orman ürünleri ihalelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı’na verilen teminat faiz oranı yüzde 14.4’ten yüzde 9.6’ya düşürüldü.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 34No’lu Meslek Komitesi Meclis Üyesi Alpay Seyhan, faiz oranlarının düşürülmesine yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Komite olarak takip ettikleri bir çalışmadan olumlu sonuç almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Seyhan, “Orman ürünleri, palet ve kereste imalatı üzerine çalışıyoruz. Yaklaşık 3-4 ay önce Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yapılan orman emvali ihalelerin de vermek durumunda olduğumuz teminat mektuplarının faiz oranı yıllık %14.4’tü. Odamızın da desteğiyle Bakanlıkta yaptığımız temaslar sonucunda bu oran % 9.6’ya düşürüldü. Bu ise sektörde çığlık atarcasına bir sevinçle karşılandı” dedi. Seyhan, indirimlerin kullanıcılara da yansıyacak olması adına önem taşıdığını dile getirerek, düzenlemenin yapılmasında emeği geçen başta Orman Genel Müdürü olmak üzere tüm Genel Müdürlükyetkililerine teşekkür etti.