KOBİ DANIŞMANLIĞI SEVİYE 6 Sınavı 07.08.2019 tarihinde yayınlandı

12/10/2019 Tarihinde KOBİ DANIŞMANLIĞI SEVİYE 6 Sınavı Mersin Mali Müşavirler Odasında Gerçekleştirilecektir.

KOBİ DANIŞMANLIĞI SEVİYE 6 Sınavı

Sınava giriş için ekli linkten başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

12/10/2019 Tarihin de KOBİ DANIŞMANLIĞI SEVİYE 6 Sınavı Mersin Mali Müşavirler Odasında Gerçekleştirilecektir.  Sınava giriş için ekli linkten başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

KOBİ DANIŞMANLIĞI SEVİYE 6 Sınavı Öncesi  Eğitim , 07/11 Ekim  Tarihleri arasında ( 5 gün)   TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesinde gerçekleştirilecektir.

Sınavın zorluğu ve başarı oranının Türkiye genelinde düşük olmasından dolayı hali hazırda Sakarya Üniversitesi listesinden takip edildiği üzere Türkiye Genelinde  Sadece 160 kişide belge  bulunmaktadır.

( Ocak  2019 ayı içerisinde  Kayseri Mali Müşavirler  Odasında verilen Sınav Öncesi   48 kişilik eğitimden sonra   Mart Ayında Bursa da gerçekleştirilen sınavlarda  % 70 başarı  oranı gerçekleşmiştir.)

Mesleki Yeterlilik Kurumunun belgeli meslekler olarak değerlendirmeye başladığı KOBİ DANIŞMANLIĞI ile ilgili 05/02/2019 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmeliğe istinaden istin  Kobi Danışmanı Seviye 6 Mesleki Yeterlilik Sınavı sonrası Belge almaya hak kazananlar Kobi Danışmanlık Mesleğini yapabilecektir.

Kobi Danışmanlığı Eğitimlerinde ki başarı performanslarından dolayı Türkiye genelinde YÖNETİM AKADEMİSİ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK LTD.ŞTİ. ile SAKARYA ÜNİVERSİTESİ  protokol imzalamış bulunmakta en az 30 kişilik eğitim grupları toplanması halinde Sakarya Üniversitesi Sınavı TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesinde gerçekleştirecektir.

ÖNEMLİ NOTLAR;

NOT 1:  Mersin'de Teorik Sınava girmek isteyen adaylar Ekli linkte bulunan  Saüsem hesabına  200.- (İkiyüz) TL sınav giriş ücreti yatıracaktır. Ücret Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi hesabına yatacaktır.

Katılımcı sayısı en az 30 olduğu ve bina şartları sağlandığında sınav yapmaya yetkili kurum(SAÜSEM) Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi sınavı Mersin’de yapacaktır.

NOT:2  Sınav oncesi Eğitim almak isteyenler  Bu organizasyonda Yönetim Akademisi  Eğitim Ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd.Şti.  Koordinatör olacaktır.  5 Günlük Eğitim Ücreti  KDV dahil Koordinatör Yönetim Akademisi Hesaplarına ödeme gerçekleştirilecektir

SINAV  VE EĞİTİM TANITIMI
KOBİ Danışmanı Seviye-6 Sınavı, KOBİ’lerin mevcut durumunu analiz ederek sorun alanlarını tespit eden, çözüm önerileri getiren, yönlendirme ve tavsiyede bulunan KOBİ Danışmanlarının sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlamak, mesleki yeterliliklerini geçerli ve güvenilir bir belge ile kanıtlamalarına imkân sağlamak, eğitim sistemi ile sınav ve belgelendirme kuruluşlarına kaynak ve referans oluşturmak ve adaylara mesleğe ilişkin rehberlik sağlamak amacıyla yapılmaktadır.

KİMLER BAŞVURABİLİR

Sınava Girmek için herhangi bir ön şart bulunmamaktadır.

Halen KOBİ Danışmanı olarak çalışan veya bu alanda kariyer yapmayı planlayan herkes, mezuniyet veya tecrübe şartı olmaksızın başvurabilir.

SINAV İÇERİĞİ

KOBİ Danışmanı Seviye-6 Sınavı, Teorik ve Performans Sınavı olmak üzere iki aşamada gerçekleşmektedir.

Teorik Sınav Konuları

• A1/T1 İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre Koruma, Kalite Ve Mesleki Gelişim (20 soru) Bakınız
  • A2/T1 İş Organizasyonu, Müşteri İlişkileri Ve Hizmet Öncesi Hazırlık (25 soru)
  • A3/T1-T2-T3-T4-T5 KOBİ Danışmanlığı Hizmetine İlişkin Süreçlerin Yürütülmesi
    • A3/T1 İşletme Yönetimi (30 soru)
      • Temel İşletme Kavramları,
      • İşletme Stratejileri,
      • Stratejik Yönetim,
      • İşletme Analizi vb.
    • A3/T2 Finans (20 soru)
      • Finansal Yönetim Kavramları,
      • Bütçe,
      • Finansal Tablolar,
      • Finansal Ve Ekonomik Analiz,
      • Yönetim Muhasebesi vb.
    • A3/T3 İnsan Kaynakları (20 soru)
      • İnsan Kaynakları Yönetimi Kavramları,
      • İstihdam Ve Çalışma Yönetimi,
      • Ücret,
      • Performans Yönetimi, vb.
    • A3/T4 Pazarlama ve Satış (20 soru)
      • Pazarlama Stratejileri,
      • Satış ve Satış Yönetimi
      • Müşteri Memnuniyeti
      • Pazarlama Araştırması Yöntemleri/Teknikleri Vb.
    • A3/T5 Üretim (20 soru)
      • Üretim Yönetimi Kavramları,
      • Süreç Yönetimi,
      • Kalite Yönetimi,
      • Lojistik Ve Tedarik Yönetimi vb.

Toplam 155 Soru

Performans Sınav Konuları

• A3/P1 İşletme Yönetimi
  • A3/P2 Finans
  • A3/P3 İnsan Kaynakları
  • A3/P4 Pazarlama ve Satış
  • A3/P5 Üretim

Alanlarında,örnek olaya dayalı uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir.

İletişim:

Özlem POLAT