Katar'a Yönelik Taşımalar Hakkında 23.07.2017 tarihinde yayınlandı

Katar'a Yönelik Taşımalar Hakkında

TOBB’dan Odamıza intikal eden yazıda; çeşitli basın organlarında, Suudi Arabistan ile Katar arasındaki diplomatik ilişkilerin kesilmesinin ardından Suudi Arabistan şirketlerinin kriz öncesinde siparişini aldıkları, ancak sınırların kapanması nedeniyle teslim edemedikleri siparişlerini Katar’a taşımak üzere Türk lojistik firmaları ile görüşme halinde olduklarına ilişkin haberlerin yer aldığı bildirilmektedir.

Bu kapsamda, Doha Ticaret Müşavirliği tarafından Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmede, Katar Gümrük İdaresinin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri menşeli ürünlerin ülkeye girişine izin vermeyeceği bilgisinin yer aldığı, söz konusu bu bilginin resmi bir açıklama olmadığı ancak uygulamanın bahsedildiği şekilde olacağının belirtildiği vurgulanmaktadır.

Söz konusu ülkeye yönelik taşımacılık yapan Türk lojistik firmalarının Katar’ın konuya dair hassasiyetine ilişkin olarak bilgilendirilmelerinde fayda görülmektedir.

Üyelerimize duyurulur.