Hollanda'da Elektronik Bildirim Uygulaması 06.02.2020 tarihinde yayınlandı

Hollanda'da Elektronik Bildirim Uygulaması

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği(IRU) yazısına istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)'nden alınan bir yazıda; 01.03.2020 tarihi itibariyle Hollanda'da, sürücüleri geçici olarak bahsi geçen ülkede bulunan işverenler için elektronik bildirim sisteminin zorunlu hale getirileceği bildirilmektedir. Sürücüler ve aynı zamanda serbest meslek sahibi kişilerin, Hollanda'ya ve Hollanda'dan taşıma gerçekleştirdiklerinde elektronik bildirimi beyan etmiş saydıkları belirtilmektedir. Bahsi geçen uygulamanın, Hollanda'dan gerçekleşen transit taşımlar için geçerli olmadığının altı çizildiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda; Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı, konuyla ilgili tüm bilgilere "https://english.postedworkers.nl/" adresinden ulaşılabileceğini duyurmakta olup aynı siteden online başvuruların 01.02.2020 tarihi ile yapılabileceği bildirilmektedir. Elektronik bildirim sisteminin, 01.03.2020 tarihinde uygulanmaya başlanacağı ve bu tarihten önce herhangi bir elektronik bildirim yapılmasının gerekli olmadığı belirtilmektedir.

Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı'nın konu ile ilgili soruları yanıtlamak ve yardımcı olmak amacıyla yardım masası kurulacağını açıkladığı ifade edilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.