Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı Eğitimi 01.10.2017 tarihinde yayınlandı

Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı Eğitimi

Bilindiği üzere Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun asli işlevi finansal raporlama ve bağımsız denetim alanını düzenleyerek bağımsız denetim alanında etkin bir kamu gözetimi yapmak suretiyle bağımsız denetimin alanında etkin bir kamu gözetimi yapmak suretiyle bağımsız denetimin kalitesini arttırmak ve doğru ,güvenilir ve karşılaştırılabilir finansal bilginin sunumunu sağlayarak yatırımcıların çıkarlarını ve kamu yararını korumaktır.

Bu doğrultuda , bağımsız denetime tabi olup , TFRS uygulamayan işletmelerin uygulayacağı gerçeğe uygun,ihtiyaca uygun ve karşılaştırılabilir finansal bilgi sunumunu amaçlayan bir finansal raporlama standardı olan "Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı" (BOBİ FRS) 29 Temmuz 2017 tarihli ve 30138 sayılı Mükerrer Resmi Gazete' de yayımlanmıştır.

01/01/2018 tarihi ve sonrasında başlayan hesap dönemlerinde uygulanacak olan BOBİ FRS 'yi genel olarak KAYİK 'ler dışındaki bağımsız denetime tabi üyelerimizin uygulaması gerekmektedir.Bu açıdan 2018 sonrası hesap dönemlerinde uygulanacak olan BOBİ FRS hakkında bilgi edinilmesi önem taşımaktadır.

BOBİ FRS'nin tanıtımı, içeriği hakkında bilgilendirme ve mevcut düzenlemelerden farklarının ortaya konması amacıyla 3 Ekim 2017 tarihinde Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı  (Adres: Barış Mahallesi, Bahçeler Cd. No:59) Konferans Salonunda tanıtım toplantısı düzenlenecektir.Toplantının başlangıç saati 09:30 dur.

Üyelerimize duyurulur.