Basın bir milletin ortak sesidir 25.07.2015 tarihinde yayınlandı

Basında sansürün kaldırılışının 107. yılını kutluyoruz. Çağdaş ve demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurları arasında yer alan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın yayın organları, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geliyor. Günümüz modern dünyasında her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü tartışmasız kabul görüyor.

Basın bir milletin ortak sesidir

İletişim özgürlüğü şeffaf yönetim anlayışının da temel yapı taşları arasında yer alıyor. Basın, günümüzde yurttaşla devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstleniyor. Büyük Önder Atatürk’ün de dediği gibi:  “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür.”

Bu duygu ve düşüncelerle hepimizin sesi, kulağı, gözü olan, tüm dünyada 4. güç olarak adlandırılan basın mensuplarımızın bu anlamlı gününü kutluyor ve çalışmalarını meslek ilkelerine ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde sürdüren tüm basın emekçilerine başarılar diliyorum.

Şerafettin AŞUT
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası