Avrupa Birliği le İlişkiler, Ufuk2020 Programı 25.07.2019 tarihinde yayınlandı

Avrupa Birliği le İlişkiler, Ufuk2020 Programı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden(TOBB) alınan bir yazıda; TÜBİTAK koordinasyonunda yürütülmekte olan Ufuk2020 Programı'ndan ve sonraki dönemlerde uygulanacak olan Avrupa Birliği Çerçeve Programlarından elde edilecek kazanımları azami ölçüde artırabilmek amacıyla oluşturulan Ufuk2020 Programı İzleme ve Yönlendirme Kurulu (İYK), Avrupa Birliği Çerçeve Programlarının Türkiye'de etkili bir şekilde işleyişini sağlamaya yönelik strateji ve eylemleri belirlemek, belirlenen strateji çerçevesinde başlıca Ar-Ge ve İnovasyon aktörlerini harekete geçirerek teşvik edecek, bilgilendirecek ve destekleyecek kararları almak ve gerekli çalışmaları yapmak üzere yetkilendirildiği belirtilmektedir.

TOBB'unda temsil edildiği Ufuk2020 Programı İzleme ve Yönlendirme Kurulu (İYK) kapsamında kurulan "Eğitim ve İletişim Çalışma Grubu" toplantısında, Ufuk2020 Programı'nın kendi web sayfasının tanıtımının daha etkin olarak yapılması kararının alındığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda; Ufuk2020 Programı destekleri ve çağrıları başta olmak üzere, Ufuk2020 programı ile ilgili bilgilere https://ufuk2020.org.tr/tr web adresi üzerinden ulaşabileceğinizi belirtmek isteriz.

Üyelerimize duyurulur.