Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onay Genelgesi 04.12.2018 tarihinde yayınlandı

Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onay Genelgesi

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gönderilen yazıya istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından alınan 29.11.2018 tarihli ve 17978 sayılı yazıda; ülkemizdeki su kaynaklarının korunması ve ülke menfaatleri doğrultusunda sürdürülebilir kullanımının sağlanması için, istenilen düzeyde arıtma verimi sağlayacak, uygun yatırım ve işletim maliyetine sahip atıksu arıtma/derin deniz daşarjı teknolojilerinin seçilmesi amacıyla 2014/07 sayılı Atıksu Arıtma /Derin Deşarjı Tesisi Proje Onay Genelgesinin yayınlanmış olduğu hatırlatılmaktadır. Aynı yazıda, söz konusu Genelgede zamanla gelişen /değişen teknoloji ile ihtiyaçlar doğrultusunda oluşan boşlukların ve uygulamada yaşanılan sıkıntıların giderilmesi amacıyla değişiklik yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edilmektedir.

Bu bağlamda, gerekli değişiklikler yapılarak 2014/7 sayılı Genelge’nin yürürlükten kaldırıldığı 20.11.2018 tarih ve 2018/14 sayılı Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onay Genelgesi’nin yürürlüğe girdiği belirtilmektedir. Söz konusu “Genelge ” ve “Proje Onay ve Teknik Rapor Hazırlama Klavuzu", ”http://www.tobb.org.tr", web sayfasında, “TOBB Birimleri” başlığı “Avrupa Birliği Dairesi” linkinde bulunan “Genel Bilgilendirme” bölümünde yer aldığı belirtilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.