Dış Ticaret Mevzuatı'nda, 25.02.2019 - 04.03.2019 tarihleri arasında yapılan değişiklikler aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.
Yeni Eklenenler
03.03.2019
Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (İhracat Bedelleri Hakkında) (Tebliğ No: 2018-32/48)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2019-32/53)
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/03/20190303-5.htm
İhracat bedellerinin yurda getirilmesi ile ilgili 2018-32/48 sayılı Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğin yürürlükte kalma süresi 6 aydan 1 yıla uzatıldı.
01.03.2019
Tütün Mamullerinin Üretim Şekline, Etiketlenmesine ve Denetlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/03/20190301-5.htm
Tütün mamullerinin girdi, emisyon, raporlama, etiketleme, paketleme ve güvenlik özellikleri de dahil olmak üzere tütün mamullerinin üretim şekli ve piyasaya arzına ilişkin usul ve esasları hk.
28.02.2019
İthalat Rejimi Kararına Ek Karar (Karar Sayısı: 797)
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190228-13.pdf
0703.10.19.00.11 gtipli Kuru Soğanın SIFIR gümrük vergisi oranı 28.02.2019 tarihinden 31.03.2019 tarihine uzatıldı.
Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 798)
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190228-14.pdf
Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın bazı maddelerinde geçen kurum isimleri yeniden düzenlenmiş, maddelerinde ve eklerinde değişiklik yapılmıştır.
27.02.2019
Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190227-2.pdf
Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğinin Gıdalarda kullanılmasına izin verilen gıda katkı maddelerinin listeleri ve kullanım koşulları başlıklı Ek II, Gıda katkı maddelerinde, gıda enzimlerinde, gıda aroma vericilerinde, besin öğelerinde kullanılmasına izin verilen taşıyıcıları da içeren gıda katkı maddelerinin listesi ve kullanım koşulları başlıklı Ek III ve Ülkemizde üretilen bazı ürünler ve bunlarda kullanılması yasaklanan gıda katkı maddeleri başlıklı EK VI sında değiiklik yapılmış; Yönetmeliğe Uyum zorunluluğu ile ilgili geçici madde eklenmiştir.
Türk Gıda Kodeksi İçme Sütleri Tebliği (No: 2019/12)
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190227-5.htm
İçme sütlerinin tekniğine uygun, hijyenik şekilde üretimi, depolanması, taşınması ve piyasaya arz edilmesini sağlamak üzere özelliklerinin belirlenmesi hakkında Tebliğ
Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddelerinin Spesifikasyonları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190227-3.htm
Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddelerinin Spesifikasyonları Hakkında Yönetmeliğin EK-1 indeki Spesifikasyonları Belirtilen Gıda Katkı Maddeleri Listesinde ve EK-2 sindeki Gıda Katkı Maddelerinin Spesifikasyonları başlıklı listesinde değişiklik yapılmıştır.
Gemi Söküm Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190227-4.htm
Gemi Söküm Yönetmeliğinin İmar planı uygulamalarından kaynaklanan nedenlerden ötürü, kurum ve kuruluşlar nezdinde alınması ve İdareye ibraz edilmesi gereken belgeleri alamayanlar için eksik belgeleri ibraz etme tarihi, 28/2/2019 tarihinden 28/2/2020 tarihine uzatılmıştır.
Üyelerimize duyurulur.